Vastgoedadvies

Op basis van uw doelen denken wij met u mee. In grote lijnen bestaat ons advies uit het bepalen van maatregelen, adviezen op het gebied van onderhoud, verduurzaming, bewonersparticipatie en adviezen met betrekking tot wetgeving. Uiteraard is dit maar een selectie van onze dienstverlening en kunnen we afhankelijk van uw behoeften wat meer in de diepte of breedte gaan. 

Voor de maatregelen kijken we naar uw behoeften en visie. Welke maatregelen dragen bij aan het behalen van de door u opgestelde doelen en welke maatregelen moeten er worden genomen met m.b.t. de bewoners. Een maatregelenadvies heeft direct invloed op de bewonersparticipatie.

Vaak heeft de hoofdaannemer een idee van wat er gerenoveerd of onderhouden moet worden, maar missen de details. In het zogenaamde onderhoud- of renovatieadvies komen de details van het object naar voren en krijgt u inzicht in alle belangrijke factoren.

Vanwege onze expertise op het gebied van energie en verbruik maken veel bedrijven gebruik van onze advisering. Of het nu gaat om HR++ glas, dakisolatie, vloerisolatie, gevelisolatie, zonnepanelen of ventilatie. Ons advies is altijd gericht op een significante verbetering van de duurzaamheid en wooncomfort.

Wetgeving kan een uitdaging vormen voor projecten. Aannemers zitten vaak met de vraag of ze wel voldoen aan de wetgeving. Naast de organisatorische risico’s zijn er uiteraard de reputatierisico’s indien er niet conform de wetgeving wordt gewerkt. U kunt bij ons terecht voor zowel adviezen op het gebied van asbestrapportages als op het gebied van flora- faunabeheer. Denk hierbij aan beschermde diersoorten die hun habitat hebben op het project terrein.

Waarom vastgoedadvies van Fuerta?

Flora en fauna advies

Wij helpen u graag indien er op uw terrein beschermde soorten zijn

Asbest

Fuerta is uw partner op het gebied van asbest rapportages

Complexvisie

Een advies is pas nuttig als het voldoet aan uw visie en doelen

Duurzaamheid

Energiebesparingstechnologie kent voor ons geen geheimen

Wooncomfort

Ons advies is ook gericht op een verbetering van het wooncomfort

Wetgeving

Wij helpen u graag bij het voldoen aan de laatste wetgeving

Veelgestelde vragen

Is duurzaamheidsadvies wel nodig?

Met de vele aanbieders en reclames op het gebied van duurzaamheid zou u denken dat verduurzaming slechts een kwestie is van producten aanschaffen. Niets is minder waar. In het bos van duurzaamheidsproducten is goed advies hard nodig. Het ene gebouw is het andere niet. Wij adviseren u graag om de beste keuze te maken.

Zit ik na het advies aan u vast?

Uiteraard vinden wij het prettig als u na ons advies kiest voor onze dienstverlening. Zowel op het gebied van kwaliteit als kosten is een combinatie van advies uitvoer een aantrekkelijke optie. Maar het hoeft niet. U kunt gebruik maken van onze advisering en uw eigen aannemers en uitvoerders het werk laten uitvoeren. U zit nergens aan vast.

Adviseren jullie ook op het vlak van bewonersparticipatie?

Eén van de aspecten waarmee projectontwikkelaars en woningcorporaties mee te maken hebben is (lage) bewonersparticipatie. Wij hebben vele best-practices om de bereidheid van bewoners te vergroten. Goede communicatie speelt daarbij een sleutelrol.