Renovatie

Renovatie heeft vaak twee redenen. Vernieuwen of verduurzamen. Vaak mag de onderliggende stijl zoals die ooit bedoeld is door de architect niet verloren gaan. Het zogenaamde karakter van het gebouw. En daar hebben wij begrip voor.

In het vooronderzoek onderzoeken wij de staat van het gebruik en kijken we naar de oorspronkelijke doelen van het gebouw. Uiteraard kunt u er voor kiezen om het geheel te verbeteren. Zo krijgen wij vaak de vraag om een trappenhuis of halcomplex te voorzien van een nieuwe stijl. De stijl moet overeenkomen met het karakter van het gebouw. Hoe wordt de ruimte gebruikt en hoe draagt de stijl bij aan een prettig gebruik van de ruimte. Neem als voorbeeld een school. Zo moeten de muren van een studieruimte op school rust uitstralen.

De laatste jaren horen we steeds meer over verduurzaming. Als belangrijkste reden worden vaak het milieu en de kosten genoemd. Gelukkig gaan deze twee zaken samen. Het verduurzamen van een gebouw doormiddel van energiebesparende concepten en technieken heeft direct een positieve invloed op de portemonnee van de eigenaar of bewoner.

Fuerta kijkt bij verduurzaming echter verder dan alleen milieu en kosten. Wij doen geen concessies aan het werk en wooncomfort van een gebouw. Sterker nog, met iedere renovatie proberen wij het werk en wooncomfort te verbeteren. Van betere lichtopbrengst tot betere luchtkwaliteit door bijvoorbeeld een duurzaam ventilatiesysteem.

Waarom renovatie van Fuerta?

Energiebesparing

Van isolatie tot HR++ glas. Energiebesparing levert geld op

Duurzaamheid

Fuerta biedt duurzaamheid in de breedste zin van het begrip

Wooncomfort

Ons doel is een verbetering van woon- en werkcomfort

Stijlvol en nuttig

Wij passen de stijl van de ruimte aan op het gebruik er van

Innovatie

Door het gebruik van de nieuwste technieken komen we verder

Gebouwkarakter

Wij voeren renovaties uit die niet ten koste gaan van het gebouwkarakter

Veelgestelde vragen

Waarom is duurzaamheid belangrijk?

De demiddelde leeftijd van een gebouw in Nederland is 40 jaar. De meeste gebouwen zijn dus gebouwd in een tjid waarin we niet op de hoogte waren van de ernst van het milieu. We weten steeds meer over het milieu en we beseffen ook dat we moeten ingrijpen. Duurzame renovatie en onderhoud kan daarbij helpen.

Gaat de stijl niet verloren?

De stijl en doel van een gebouw heeft vaak emotionele waarde. Daarom zullen we bij renovatie de oorspronkelijke stijl en identiteit van het gebouw intact laten. Vaak vind renovatie plaats op de plekken die niet direct zichtbaar zijn. Denk aan bijvoorbeeld ventilatiesystemen. Zichtbare renovaties zoals nieuwe dakpannen of verf, kan met authentieke materialen die duurzaam zijn. 

Is duurzaamheid het investeren waard?

De gemiddelde minimale leeftijd dat een gebouw meegaat, is in Nederland zo’n 60 jaar. Vaak gaat een gebouw zelfs 80 of 100 jaar mee.  Afhankelijk van de leeftijd gaat een verduurzaming wellicht tientallen jaren mee. Wat in eerste instantie een grote investering lijkt verdient zich na vele jaren terug.